Skip to content

Hanuman
Ekološka zeliščna kmetija

041 979 373 ali 051 260 383
info@zelisca-hanuman.si

Preventiva takoj po odstranitvi klopa?

Res obstaja preventiva proti klopnemu miningitisu in boreliji? Vedno sem razmišljala, da se to pač »ne dela«, dokler nisem spoznala homeopatinje. Oni imajo v praksi tudi to, da ob poškodbi pričnejo z jemanjem snovi, ki spodbujajo celjenje. In pa tudi ob ugrizu klopa, takoj preventivno nekaj dni priporočajo uživanje njihovega zdravila Ledum, ki preprečuje vnetja in je kot naravni antibiotik. Jemlje se Ledum potence C30 1x ali potence C8 3x.

Najbolje je bolezen zatreti v kali.

Seveda, najbolje je, da telo morebitno bakterijo borelije ali zasnovo za miningitis uniči takoj. Kadar jemljemo naravne antibiotike ali snovi za dvig imunskega sistema, niso za telo nič škodljivi, tudi, če jih telo tisti trenutek telo ne potrebuje. Tako, da tudi, če klop ni okužen, telesu ne škodujete.

Kaj bi torej lahko naredili takoj po odstranitvi klopa?

  • Razkužimo vbod
  • Jemljemo tinkturo japonskega dresnika – ta namreč krepi imunski sistem, izboljša pretok krvi, uničuje bakterijo borelije in preprečuje vnetja v možganih in centralnem živčnem sistemu
  • Lahko japonskemu dresniku dodamo tudi divjo ščetico, ki je znana zaviralka borelije.
  • Česen je odličen naraven antibiotik in si ga lahko v tistih dneh privoščimo v skladu z našo kapaciteto. Obstajajo tudi drugi naravni antibiotiki…

In koliko časa jemljemo in koliko?

Ker gre za preventivne doze, je lahko doziranje dokaj nizko npr. 1/2 običajne doze. Za japonski dresnik bi to pomenilo 10-15 kapljic (doziranje je v skladu z našo tinkturo – sledite navodilom izdelovalca). Če dodajate tudi divjo ščetico, naj bo 10 kapljic japonskega dresnika in 5 kapljic divje ščetice.

Otrokom dozo prilagodimo glede na težo. Primer – če odrasel cca 80 kg vzame 15 kapljic, potem otrok 20 kg vzame 4x manj, to je 3-4 kapljice. V naši ponudbi je trenutno samo alkoholni japonski dresnik, imamo pa brezalkoholno divjo ščetico.

Jemljemo 3-5 dni 3x dnevno in to je to.

Ne rečem, da je 100%. Je pa vsekakor smiselno in borelija ima ob tem bistveno slabšo možnost, da se naseli v telo.