Skip to content

Hanuman
Ekološka zeliščna kmetija

041 979 373 ali 051 260 383
info@zelisca-hanuman.si

psoriaza, dermatitis in zelišča

Vsi, ki se bojujejo z luskavico znajo povedati, da iščejo
kaj naravnega in zeliščnega, kar bi olajšalo njihovo srbečico, luščenje kože in
preprečilo širjenje. V tej želji smo tudi mi pričeli z raziskovanjem.

Z možem se z zelišči ukvarjava že skoraj 20 let. Začelo se je s skrbjo za svoje zdravje in iskanjem novega znanja. Ko sva stopila na skupno pot, pa je bila leta 2009 ustanovljena najina Zeliščna kmetija Hanuman. Od takrat je najino delo
posvečeno zgolj temu – kako z zelišči lajšati različne težave. Zavedava se, da
je veliko odvisno od kvalitete zelišč, zato jih veliko večino pridelava na
najini kmetiji. Oba sva tudi naciolnalno poklicno certificirana zeliščarja
pridelovalca.

V letošnjem letu smo si v okviru Evropskega Leader projekta
zadali izziv, da poiščemo čim boljše naravno zeliščno mazilo za rešitev težav s
psoriazo in dermatitisom.  Najprej sem se na 8-mesečnem
izobraževanju dobro poučila o delovanju različnih eteričnih in rastlinskih olj.
Ob zaključku sem pridobila tudi nacionalno kvalifikacijo aromaterapevtke.
Predvsem pa ob pomoči mentorice našla najboljša olja za lajšanje teh težav.

Sedaj smo v procesu testiranja različnih variant mazila. In
odzivi so čudoviti. Mazilo zoper luskavico se po mnenju velike večine čudovito obnese. Sabina na primer poroča »maže se hčerka Soumya, ki ji zelo pomaga in ji je všeč, ker lepo diši. Luskavica ji je že skoraj povsem izginila. Je zelo zadovoljna.« Urška pa takole »mazilo uporablja mož. Po kolenih in komolcih ima luskasto kožo. Maže sedaj 16 dni in je veliko bolje. Sedaj sploh nima več. Pravi, da mu mazilo diši in da mu je res všeč, ker nima občutka, da bi bilo
mastno na koži. Se lepo razmaže in vpije.«

To je le nekaj izmed zelo zadovoljnih odzivov.

Po zelo spodbudnem prvem delu
testiranj smo oblikovali končno verzijo mazila zoper luskavico, ki smo ga poimenovali Luskovit in je sedaj na voljo za testiranje.
Kdor želi vzorec po simbolični ceni ga lahko dobi na tej povezavi.

 

Poleg težav z luskavico smo se lotili tudi raziskovanja mazila zoper dermatitis. Naša želja je predvsem, da je mazilo učinkovito in povsem naravno. Tudi tu so odzivi pokazali, da gremo v pravo smer. 

Maja – iskreno imam popolnoma pozitivno izkušnjo. Do sedaj sem morala uporabljati dve kremi – ena, ki mi je mehurje sušila in druga, ki mi je celila kožo. Ampak s temi kremami nikoli nisem prišla prav daleč, ker so se mi ves čas delali novi mehurji. To mazilo pa mi naredi oboje naenkrat in super je učinkovito. Mehurji so mi izginili v 2-3 dneh mazanja in ob enem se mi je koža sproti celila. Tudi, če so se pojavili kakšni novi mehurji, je mazilo poskrbelo za njih in za vlaženje kože, kjer so izsušeni mehurji. Super je tudi pomagala proti srbečici. Mazljivost je idealna in vonj je prijeten. Po dveh tednih moje roke niso bile rdeče in polne mehurjev in bila sem presrečna. Sicer sem se kasneje nevede ponoči spet spraskala, ampak je vseeno precej bolje, saj je koža od prej v redu zaceljena.

Vesna – imam drobne mozolje na bradi. Po 5 dneh uporabe – res se dobro obnese, imam zdaj manj mozoljev po bradi in manj rdečice. Opažam, da je koža manj suha. Mazilo mi je dobro mazljivo, prevladuje vonj po medu. Rumena barva me ne moti. V prihodnje bi gotovo vzela še kakšno podobno mazilo, če ga boste začeli prodajati.

Vita – koža ne poka več, manj je občutljiva. Srbečice skoraj ni več. Mazljivost odlična, vonj v redu. Rada bi jo še naročila.

Ana – uporabljamo šele nekaj dni.
Mazilo je sinu zelo všeč, vonj je odličen.

Nina – uporablja za 10-letnega sina in pravi, da pomaga.

Tudi za to mazilo je na voljo več testerjev po simbolični ceni in jih dobite na tej povezavi.