Ustvarjanje z zelišči

4 posts

Hrast in breza

HRAST IN BREZA Mehko/ trdo nežno/grobo občutljivo/nič mu ne pride do živega Pa še bi lahko iskali nasprotja. Meni sta breza in hrast res tako tipična predstavnika ženske in moške energije. Breza opleta s svojimi nežnimi mehkimi vejami, njeno lubje gladko belo, polna soka, občutljiv les, lahko celo joka, če Preberi več »PREBERI »

SLADKI PELIN – obstaja res pelin, ki je sladek?

Vrste pelinov so zanimive rastline, ki so po značaju in izgledu močne, stabilne, potrpežljive in izrazitega okusa. Pri nas poznamo predvsem grenki oz. pravi pelin (Artemisia absintum), navadni pelin (Artemisia vulgaris), pehtran (Artemisia dracuncula) in pa vedno bolj priljubljen sladki pelin (Artemisia annua). Sladkega pelina v starih zeliščnih knjigah ne Preberi več »PREBERI »

naredimo res dobro šentjanževo olje

Prvovrstno šentjanževo olje je škrlatno rdeče barve, gosto in predvsem zelo učinkovito. Narediti res dobre zeliščne izdelke zahteva nekaj znanja in izkušenj. Včasih potrebujemo nekaj let, da res razumemo v čem je trik. No, precej hitreje pa gre, če nam nekdo malo pomaga in podeli svoje izkušnje 🙂 In mi Preberi več »PREBERI »